Arti’s Cuisine

FacebookTwitterGoogle+Share

♥  Good Healthy Food ♥

Artis Sommerfuglmuffins

Tid: 25 min og gir ca. 15-20 muffins
200g hvetemel, 1ss bakepulver, 1ts vanlijesukker, litt kanel og kardemomme, 175 g sukker, 3 egg sammenvispet, 2ss melk, 1 3/4 flytende margarin, kakestrøssel i mange farger til pynt.
Fremgangsmåte:
1. sett stekeovnen på.  190 c. Sett muffinsformer på en bakeplate.
2. Bland mel, bakepulver, vanlijesukker, kanel og kardemomme, og sikt det over i en bolle. Tilsett sukker, og bland det godt. Lag en fordypning i det tørre. egg, melk og olje, og vend det sammen til alt er godt blandet. Ikke rør for mye!
3. Fordel røren i formene. Stek muffinsene i 15-20 min. Avkjøl på rist
Sjokoladekrem: (Du kan også bruke smørkrem, men mine unger liker sjokolade best 🙂1-2 plater kokesjokolade, 4ss fløte, 50 g mykt margarin og 2 eggeplummer, 1 ss rom (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
1. Hakk op sjokolade og smelt den i følten over vannbad. Visp inn mykt margarin litt og gangen. Vips inn eggeplommer og rom. Rør av og til.
Sommerfugler lages slik:
Bruk en liten skarp kniv, og skjær ut et tykt, rundt “lokk” av hver muffins. Del “lokket” i to. Bruk skje eller sprøytepose og legg sjokoladekrem i muffinsene. Press lokkbitene ned i sjokoladekremen, slik at de ser ut som sommerfuglvinger. Pynt med strøssel. Veldig gode og luftige muffins! Enjoy it, barna elsker disse!

 

 

Chicken Tikka Masala with spiced rice

Tid: 50-60 min for ca 6- personer
400 g hermetiske hakked tomater, 3 dl kremfløte, 8 ferdige biter tandori kylling, salt og pepper, frisk hakket koriander, til pynt kokt basmatiris, til servering
Tikka Masala:
2-4 SS vegetabilsk olje, jeg bruker peanøttolje. Solsikkeolje går også bra, 2 hvitløkfedd finhakket, 1 frisk rød chili, uten frø hakket (tatt bort så det ikke blir sterk for de små munner), 2ts  , 2 ts paprikapulver . 1 ts salt og litt pepper etter smak.
Fremgangsmåte:
1. lag Tikka Masala først. Ha i olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hviløk og chili, og stek det under omrøring i 1 minutt. Rør inn spisskummen, paprikapulver, salt og litt pepper etter smak. La det frese under omrøring i ca. 1 min.
2.  Rør tomater og fløte inn i tikka masalaen. Demp varmen til lav, og la susen småkoke i ca. 10 minutter under jevnlig omrøring, til deten koker inn litt og tykner.
4. Skjær kjøttet i munnfullstore biter.
5. Smak alltid på susen, og juster eventuelt krydder. Viktig  å smake så du vet at det ikke mangler noe! Ha kyllingbiten i pannen, legg på et lokk, og la dem putre med i 5-10 min. Pynt med koriander og lime, server med kokt krydret ris til. Nanbrød, raita og ulike chutney passer bra til! Enjoy the delicious meal:-)

 

 

Spiced Basmatirice

Tid: 40 min for ca 4- 6- personer
225 g basmatiris,  2-4 ss peanøttolje, 5 grønne kardemomme lett knust, 5 kryddernelliker, halv kanelstang, 1 ts feninikelfrø, halv ts svarte sennepsfrø, 2 laurbærblader, 4 1/2 dl vann, 1 ts salt og litt pepper etter smak.
Fremgangsmåte
1. Skyll risen under rennende vann, til vannet er klart. La den så ligge i kaldt vann i 30 min. La risen renne av, og sett den til side til den skal kokes.
2. Ha i olje i en kjele med middels til høy varme. Tilsett krydder og laurbærblader, og rør ti 1 min. Rør risen ned i gryten, slik at den blir dekket med olje. Rør inn vann, salt og kok opp.
3. Demp varmen til så lav som mulig, og legg et tettsitte lokk på kjelen. La risen småkoke i 10 min, uten at du letter på lokket. Risen skal være mør og all væske skal være absorbert.
4. Skru av varmen, løft risen med to gafler, slik at den blir luftig. Smak til og juster med salt og pepper. Legg lokket på kjelen igjen, og la risen stå i 5 min før servering.
Nydelig duft og smak av denne risen, Enjoy it!

Tandoorchicken oppskirft kommer…

 

Gulrotsuppe med osksehale

Dette er en suppe som garantert dine “små munner” vil like! Lucas og Evita elsker denne suppen og vi spiser den nesten hver lørdag.
Tid: 40 min for ca 6- personer
8- gulrøtter, 10– poteter, Litt blomkål (kan sammenligne med et eple), 1- stor løk, 1-stor buljong (Jeg bruker kyllingbuljong fra Portugal, men den får du ikke tak i her), prøv med annen kyllingbljong. 1-ts salt (seltin), og halv ts eller mindre med aromat. 2- SS rapsolje, En liten oksehale og litt koriander til pynt
 Fremgangsmåte:
Skrell gulrøtter, poteter, blomkål, og løk. Alt kuttes i passe store båter. Hel i iskaldt friskt vann slik at det dekker 5 cm over grønnsakene. Ha i buljong, salt, aromat, olje. Alt kokes til grønnsakene er myke. Bruk en stavmikser og mos alt, spar noen gulrøtter og poteter så du har noen biter igjen. Fint når du skal pynte suppen!  Hvis suppen blir litt tykk, hell i ekstra kokt vann, til en konsistens du ønsker selv. Smak og sjekk om du har nok salt.  Oksehalen kan du steke i panne med litt hvitløk, olje, salt og andre kryddere du måtte ønske. Ha i oksehalen til slutt.
Server suppen med fersk koriander på toppen! Enjoy!

 

 

Ovnsbakt Fjellørret med hvitløk, ingefær og friske urter

Under arbeid…

 

Hvitløksdampede scampi i tomatsaus tilberedt i fersk koriander og øl

Tid: 30 min for 4- personer (eller 2 voksne)
1.   En Pose (500 g) frossen eller fersk scampi. Jeg har brukt Scampi fra Øfas.
2.1 stor løk, 6 hvitløksbåter, 8 ss olje (rapsolje), 1 tomat, 1 ss tomatpure, 1 boks hermetiske tomater (terninger) 1 ts seltin salt, 2 tørket chili, litt peppermix (røde piri piri), halvt glass øl, koriander.
Fremgangsmåte:
Bruk en stor kasserolle fres  løk, hvitløk sammen med olje i ca. 3 min til løken har blitt myk. På lav varme, må ikke bli brent eller brun! Skjær opp løken i tynne runde skiver, og press hvitløk med en hvitløkspresser.
Ha i en tomat (skjæres opp i 6 båter), 1 boks hermetiske tomater i terninger, tomatpure, salt, piri piri, litt peppermix om du vil.  La hele tomatblandingen kose seg i 5 min på svak varme.
Ha i scampi og en håndfull fersk koriander, rør om. Så ha et halvt glass øl, ca 1 dl. La det hele stå å kose seg i ca 12 min. Det skal ikke fosskoke og scampi konsistenten skal være saftig!
Server retten med villris, hvitløksbrød og  limebiter!  Til drikke kan en kald Casal Garsias anbefales:-) Dette smaker himmelsk.  Velbekomme. Enjoy!

 

FacebookTwitterGoogle+Share

10 thoughts on “Arti’s Cuisine

    1. Hei :-). Kjempekoselig at du skal det! Håper maten smaker og at denne retten lages flere ganger. Lykke til, og bare spør om du lurer på noe mer 🙂 Enjoy!

  1. Hva kan man si om maten? Klarer jo ikke å lese dette uten å få vann i munn.. :o)
    Muffinsene var kjempe søte forresten. takk for gode tips søta. Klem ;o)

  2. Hei søta fant ikke oppskriften på den deilige fjellørreten du lagde hos emanuel. må bare ha den. Vi prøver oss litt frem nu. Får Vann i munnen av disse rettene dine. Nam nam

    1. Hei Sonali, så hyggelig å høre. Jeg skal legge den ut så fort jeg får muligheten. Enekel og lett oppskrift. Ha en fortsatt flott dag ute i solen. Klem Arti

  3. Hei Arti..

    Har prøvd nesten alle dine oppskrifter her, kjempe bra.. legg ut mer hvis
    du kan er du snill 🙂 siden trenger oppdatering 🙂

    1. Hei

      Jeg skal begynne å bli flinkere med å legge ut nyheter på denne siden. Det siste tiden har ting stått litt stille her. Arti kommer sterkere tilbake:-)

Leave a Reply to Arti Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *